Млада жена на яхта - избрала е изправяне на зъби с алайнери

Изправяне на зъби с Invisalign

Изправяне на зъби с Invisalign алайнери подходящо ли е за мен? Това е може би най-често задаваните въпроси и нашето впечатление е, че сред много хора има заблуда  какво точно представлява системата и дали даден случай “ще стане”  с Invisalign .

Какво е Invisalign®?

Invisalign е система за ортодонтско лечение и е алтернатива на брекетите. Алайнерите Invisalign са шини, направени от прозрачна, почти невидима, патентована пластмаса ( SmartТrack) по индивидуални отпечатъци.

 

Какво прави Invisalign®?

Чрез серии от индивидуални шини (алайнери), се изправят зъбите. Алайнерите могат да се свалят при хранене и миене на зъбите

Изправяне на зъби с  Invisalign® алайнери тийнейджъри?

Да! Дори често са по-подходящо лечение. Тийнейджърите могат да  избегнат недостатъците на традиционните брекети , които имат остри ръбове и метални дъги, които лесно нараняват лигавицата и задържат храна. Тийнейджъри, които свирят на духови инструменти, често имат затруднения да практикуват с брекети. Тъй като Invisalign® могат да се свалят, това ги прави много подходящо лечение в подобни случаи.

 

Подходящи ли са  Invisalign® за възрастни?

 

Все повече възрастни пациенти търсят ортодонтско лечение за да подобрят усмивката си. Интересуват се, дали е възможно изправяне на зъби с алайнери. Invisalign® предлагат далеч по естетична и бърза алтернатива от брекетите. Те запазват  далеч повече в биологичната здравина и функция, отколкото едно протетично лечение . За съжаление в България все още по  изцяло естетични причини се изпиляват и често умъртвяват зъби, в случаи, когато ортодонтското лечение би било далеч по-удачно.

Invisalign® са бързо решение в забързаното ни ежедневие – много често случая ще се реши за около два пъти по-кратко време, в сравнение с брекети. Броят клинични посещения, също така,  е далеч по-малък. Представете си, че трябва да отделяте и време за посещения при лекаря всеки две седмици в забързаното си ежедневие.

Invisalign® са далеч по-удобни при пътуване – от това, че е далеч по-лесно да съобразите следващото посещение при денталния си лекар, през факта, че трябва да вземете далеч по-малко аксесоари за устната си хигиена, до факта, че може би не искате брекети на снимките си от Рим.

За Всички спортисти и ентусиасти – шнорхел с брекети? Шините ви за бокс? Алайнерите могат да бъдат махнати когато се налага, с брекетите нямате тази опция.

Invisalign® са почти невидими – при много хора шините просто не са опция. Invisalign® трудно се забелязват дори и от една – две крачки разстояние, дори и от зъболекари (а ние винаги гледаме първо в усмивката)

 

Алайнери и  Invisalign® –  едно и също ли е?

 

Invisalign® е първия и най-наложен бранд за прозрачни алайнери на пазара и затова името му е синоним на самата методика. Но както Мерцедес е автомобил, но не всички автомобили са Мерцедес, така и не всички алайнери са Invisalign®. Align tech, компанията която стои зад  иновативната им технология, непрекъснато ги подобрява и въвеждата нововъведения, чиято цел е само една – всяко следващо лечение да е гарантирано по-успешно. Всеки сет от Invisalign® алайнери е резултат от международен екип от специалисти и патентовани технологии. Затова и само Align tech може да се похвали с над 8 милиона излекувани пациенти

 

Казаха ми, че моите зъби не е възможно изправяне на зъби с  Invisalign®?

 

Според Clear Aligner Technique, (Sandra Tai, 2018 г.) индикациите за лечение с Invisalign® алайнери са:

  1. Малоклузии Клас I с разстояния между зъбите или до умерено струпване, с добра букална оклузия
  2.  Двата под-класа от Клас II с до умерено струпване във фронта
  3. Клас III с минимален овърджет/овърбайт
  4. Дълбока захапка
  5. Отворена захапка във фронта
  6. Лечение, при което се налага вадене на долни инцизиви
  7. Лечение, при което се налага екстракция на премолари и минимално струпване
  8. Ортогнатна хирургия

Всичко това може да ви звучи като непознат език, така че може да погледнете снимки от лечения, осъществени с Invisalign®.

Изправяне на зъби - план на лечение клас I и стрпване преди и след

Струпване във фронта, начало и край на лечението, клас I – симулация на лечебен план

 

Изправяне на зъби - план на лечение клас II и дълбока захапка преди и след

Дълбока захапка, начало и край на лечението, клас I – симулация на лечебен план

Изправяне на зъби - план на лечение клас II преди и следКлас II с дълбока захапка, начало и край на лечението, клас II – симулация на лечебен план

 

С Invisalign® могат да се поемат кориграт почти всички ортодонтски случаи. Ако желаете да разберете повече за алайнерите Invisalign®, обадете ни се сега. Допълнителна информация може да намерите и в блог-частта на този уебсайт, прочетете още за  Invisalign® , за алайнерите като цяло или ни се обадете.

[trx_block animation=”slideInUp”][vc_icon icon_fontawesome=”fa fa-mobile” color=”custom” size=”xl” align=”center” custom_color=”#7d658b”][vc_custom_heading text=”ЗАПАЗЕТЕ ЧАС” font_container=”tag:h2|font_size:3em|text_align:center|color:%23ffffff” google_fonts=”font_family:Oswald%3A300%2Cregular%2C700|font_style:400%20regular%3A400%3Anormal” link=”url:tel%3A%2B359895795735|||” css=”.vc_custom_1575726111871{background-color: #720e0e !important;}”][vc_empty_space height=”1em”][vc_custom_heading text=”0895795735″ font_container=”tag:h2|font_size:3em|text_align:center|color:%237d658b” google_fonts=”font_family:Oswald%3A300%2Cregular%2C700|font_style:400%20regular%3A400%3Anormal” link=”url:tel%3A%2B359895795735|||”][vc_empty_space height=”1em”][/trx_block]

Leone Venter background image for case photos