Д-р Албена Божкова-Декова

Биография

Dr Albena Bozhkova

Медицински университет, София
Факултет по дентална медицина
изпратете e-mail : info@deckoff-dental.com
тел: +359897967200

Д-р Албена Божкова-Декова е съ-основател на фамилната дентална практика Deckoff Dental. Тя е човека, който основно ще преобрази усмивката Ви, за да получите визията, която искате. Още повече, тя е специалистът, който е отговорен за цялостна промяна по предварително изработен дигитален смайл дизайн – техника, която освен че гарантира подобрение на Вашата дъвкателна функция, се отличава с перфектна естетика и максимална предсказуемост.

Д-р Албена Божкова-Декова е наследствен зъболекар – повлияна е от своят дядо – д-р Ивайло Йосифов, който е бил главен лекар – специалист по лицево-челюстна хирургия. С него работи и в началото на професионалния си път, след като завършва И след края на формалното си обучение, тя посещава и продължава да усъвършенства знанията и уменията си в сферата на естетичната стоматология, имплантологията и притезирането. Чрез посещение на многобройни курсове и конгреси с международно признати лектори, тя въвежда в практиката си най-новите, най-предвидими и резултатни методи и терапии.

September 15, 2007

Започва обучение по дентална медицина

Обучението по дентална медицина е 6 години

September 15, 2007
June 30, 2012

Завършва Медицински университет – София

Завършилите дентална медицина получават образователна степен магистър

June 30, 2012
June 30, 2017

Основава Деков Дентал

Деков Дентал е “рожбата” на сем д-р Стоян и Албена Декови.

June 30, 2017
January 1, 2019

I ниво на курс по имплантология към МУ София

Курсът е 6 нива, и продължава над 2 години

January 1, 2019
January 1, 2019

Завършен курс по имплантология към МУ София

За да се завърши курсът, трябва да се представят успешно излекувани пациенти

January 1, 2019

Протетичните възстановявания в денталната медицина са планирането и изработването на подвижни или неподвижни конструкции, които целят да възстановят липсващи или счупени зъби. Когато говорим за един или няколко, малко на брой зъби – обикновено това е рутинна работа, която се извършва във всеки един кабинет. Когато обаче броя на загубените зъби е значителен, или пък има цялостно засягане на всички зъби от състояния като абразия и ерозия, се налага цялостно и мултидисциплинарно планиране, и ортодонтско и хирургично комплексно лечение – подредба на зъби, вадене на мъдреци и поставяне на импланти.
За всички решения от самото начало, изработването на на дигитален проект, конструктивните решения и цялостната визия – това е работа, която планирате с един човек. Човек, със необходимите знания за функцията на дъвкателния апарат, със способността да си представи крайния резултат още преди да бъде започнат, и с умението и търпението да го изработи. В Deckoff Dental това е д-р Албена Божкова.

И ако искате да обърнете хода на времето, да върнете младежката си усмивка, или дори да я замените с още по-красива, то трябва се доверите на нейния професионализъм.

Dr Albena Bozhkova

Д-р Албена Божкова-Декова

Потърсете за лечения с импланти, комплексни решения – холивудска усмивка, хирургични лечения (вадене на мъдреци и други), бондинг, избелване, общи въпроси.