Почистване на зъбен камък

Какво е гингивит?

Възпалението на венците засяга тъканите,заобикалящи зъбите, и е основната причина за загуба на около зъбна тъкан, ако не бъде лекувано, Има отношение също към сърдечни заболявания, инсулт и преждевременно раждане. Регулярното почистване на зъбен камък и добрата домашна орална хигиена са основния метод за превенция на гингивита и много други заболявания.

Какво предизвиква гингивита?

Възпалението на венците се предизвиква от зъбната плака – лепкав, безцветен слой от бактерии който се формира по венечния ръб. С времето, ако не бъде почистена при миене на зъбите, плаката може да се превърне в зъбен камък, който е здраво свързан със зъбната повърхност. Това, от своя страна, увеличава повърхността върху която може да се образува зъбна плака, и така се стига до порочен кръг.
Само правилното и редовно почистване на зъбите може да премахне плаката и да предотврати появата на зъбен камък. Поради много причини – от забързаното ни ежедневие до специфики на зъбите, доброто почистване на зъбите не винаги е възможно.

Как помага почистването на зъбния камък?

Тук е където денталният лекар може да помогне – ние имаме необходимата професионална подготовка, оборудване и години опит зад гърба си, които ни позволят да почистим ефективно зъбите на пациента, и за прекъснем порочния кръг. това е причината, поради която чистенето на зъбен камък е почти винаги наложително при редовните профилактични прегледи.
Не пропускайте възможността да почистите зъбния си камък при нас още днес.

Научете повече за зъбни протези без сваляне.