Invisalign® алайнери

Invisalign алайнери са комфортно и ефективно ортодонтско лечение, което ще подреди красиво вашите зъби за няколко месеца. Направете приятно първо впечатление, като покажете своята „визитка“ – ослепителната си усмивка.

Лечение с Invisalign алайнери. МK. Струпване във фронта. Усмихнарто момиче в началото и след 44 седмици лечение.

 Резултат, постигнат само за 44 седмици

Как протича лечението с Invisalign алайнери в Deckoff Dental?

 1. Започваме с първичен преглед. Той цели да ви запознае със системата от алайнери Invisalign® – какво може да очаквате от лечението, евентуално колко би струвало, както и да видите самите алайнери и какви резултати могат да бъдат постигнати с тях.

 2. Ако решите да предприемете първата крачка към своята още по-привлекателна външност, ще направим кратка фотосесия и ще вземем отпечатъци от зъбите ви, необходими за ортодонтския анализ. Отпечатъците ще бъдат цифровизирани и вашата дигитална усмивка ще бъде използвана за планиране на последващото лечение. Компанията предлага различни планове, които зависят от спецификата на вашия случай и определят цената на последващото лечение. 

 3. В централата на Align Tech се изготвя 3D модел на вашите зъби. Възползваме се от най-модерната дентална практика – дигитален анализ и планиране на лечението. Това ни осигурява точност и предсказуемост на резултатите. А най-хубавото е, че ще видите как ще изглежда новата ви усмивка още преди самото начало.

 4. След като сте харесали визуализацията, изработваме вашите шини и те ще са готови само за няколко дни. Насрочваме ново посещение, за да направим всичко необходимо за стартиране на лечението. Остава ви само да спазвате основното изискване – да носите алайнерите си редовно.

 5. След по-малко от година слагаме край на лечението. А вие сте щастливи (и още по-красиви) с перфектно подредени зъби, без следа от дискомфорт, без притеснения, когато се усмихвате.

Защо да изберете системата от Invisalign алайнери?

 • С Invisalign алайнери ще имате красиво подредени зъби за значително по-кратко време в сравнение с класическото ортодонтско лечение с брекети.
 • Системата е естетично решение, което ви осигурява удобство и повече предвидимост на крайния резултат.
 • Invisalign® алайнерите са удобни – няма метални скоби, които да причинят наранявания и дискомфорт.

 • Удобство при хранене – можете да приемате всякаква храна без притеснение.
 • Лесно поддържане на важната за лечението устна хигиена.
 • Патентован от Align Tech специален материал SmartTrack, който се използва само при алайнерите Invisalign®, и осигурява ненадмината прецизност, бързина и комфорт при преместването на зъбите.
 • Над 10 милиона пациенти, които вече са получили своите още по-красиви усмивки.

Лечение с Invisalign алайнери. МС. Кръстосана захапка и бипротрузия. Усмихнато момиче в началото и след 21 седмици лечение.

Преди и след 15 седмици лечение с Invisalign алайнери

Виж повече

История на компанията, създала Invisalign алайнери

Invisalign алайнери 1
Invisalign алайнери – какво представляват

Компанията зад Invisalign алайнерите произвежда първата и най-доказана марка алайнери за изправяне на зъби. Компанията, произвеждаща Invisalign алайнери, се нарича Align Technology и е създадена в Калифорния през 1997 година. Тогава започва разработването на иновацията Invisalign алайнери – прозрачни шини за зъби, които перфектно и безболезнено изправят зъбите на пациентите, доверили се на марката. Необходими са няколко години, за да набере популярност и да заслужи доверието на пациентите си, но за тези повече от двадесет години (до днес) компанията, създала Invisalign алайнерите, успява убедително да се наложи на пазара и да преобрази усмивките на милиони пациенти.

Какво представляват Invisalign алайнерите?

Invisalign алайнерите са марка алайнери за изправяне на зъби, които са широко разпространени. Invisalign алайнерите са прозрачни и изработени от специална патентована пластмаса шини, които умело подреждат и изправят зъбите на пациентите. Тяхно предимство е това, че са почти невидими, тъй като са прозрачни и пасват идеално върху зъбите. Invisalign алайнерите за изправяне на зъби пасват точно, защото са изработени индивидуално за всеки пациент, след като му е направен преглед при дентален специалист и е определено прецизно разположението на зъбите. Това става с помощта и на класическите отпечатъци на горна и на долна челюст, или с така наречените дигитални отпечатъци. При тях чрез 3D скенер се определя точното разположение на зъбите и това се оказва много по-бърз и удобен метод от стандартните отпечатъци, затова често е предпочитан от пациентите, предприели лечение с Invisalign алайнери.

Друг плюс на тази технология, с която се работи, преди да се пристъпи към лечение с Invisalign алайнери, е и това, че пациентът има възможността още преди началото на лечението да се види как ще изглежда крайният резултат. Това се постига отново с помощта на напредналите технологии, благодарение на които можем да видим 3D изображение на зъбите си – такива, каквито ще бъдат след приключването на лечението с Invisalign алайнери. Това ни действа като допълнителна мотивация да спазваме стриктно съветите на лекаря си и да носим възможно най-много часове на ден своите Invisalign алайнери. Алайнерите се носят по около двадесет и два часа на ден, за да дадат бърз и отличен резултат, тоест Invisalign алайнерите се свалят само по време на хранене и почистване на зъбите.

Това, че може да се проследи целият процес на лечение с Invisalign алайнери и могат да се видят дори крайните резултати, още преди да е започнало самото лечение, означава, че компетентният дентален специалист е способен да предвиди колко дълго ще продължи лечението. Обикновено срокът на лечението с Invisalign алайнери е осезаемо по-кратък от срока, който е необходим, за да се постигнат резултати с други ортодонтски решения. Това е голямо предимство за пациентите, които биха искали да се сдобият с перфектна усмивка възможно най-скоро. Въпреки всичко трябва да се знае, че говорим за медицинско лечение и сроковете може да варират според пациента.

Invisalign алайнери 2
Invisalign алайнери – как работят

Лечението, което се осъществява с Invisalign алайнери, протича, като в хода на процеса се сменят няколко поредица прозрачни пластмасови Invisalign алайнери. Изработката на тези различни шини се планира още в самото начало на лечението с Invisalign алайнери, а при следващите ни посещения нашият дентален специалист ще ни уведоми кога и как се извършва замяната на един сет Invisalign алайнери с друг.

Как работят Invisalign алайнерите?

Invisalign алайнерите работят, като оказват върху зъбите специална дигитално програмирана сила. Това е причината пациентите да изпитват минимална болка или дискомфорт, за разлика от лечението с брекети, да речем, при което пациентите често чувстват нетърпима болка.

Тъй като работата на Invisalign алайнерите е прецизно организирана, обикновено не се налагат много на брой посещения в кабинета на денталния специалист, нито пък спешни такива (отново за разлика от лечението с брекети, при което често се налага да се посети спешно специалистът – при отлепяне на брекет, например). Денталният специалист информира своя пациент през какъв период от време ще се налага да се сменят шините със следващия сет и ще следи напредъка в подреждането и изправянето на зъбите, но тези посещения са планирани и са сравнително малко на брой.

Безопасни ли Invisalign алайнерите?

Употребата на Invisalign алайнери е съвсем безопасна. Изработени от специални безопасни материали, Invisalign алайнерите не предизвикват алергични реакции, нито появата на бактерии и впоследствие и на инфекции. При употребата на Invisalign алайнери за изправяне на зъби се избягват и възможните наранявания в устната кухина, защото материалите, от които са изработени Invisalign алайнерите за зъби, са меки и безвредни, за разлика от металните шини и брекети, които са остри и често разраняват езика и устата.

Invisalign алайнери 3
Invisalign алайнери – за кого са подходящи

Безупречната хигиена, която имаме възможност лесно да спазваме, ако сме се спрели на Invisalign алайнери за изправяне на зъби като вариант да се сдобием с перфектна усмивка, е сред най-големите предимства на Invisalign алайнерите, що се отнася до безопасността. Това е така, защото остатъците от храна, напитки, тютюнопушене и други възможни „замърсители“ на устната кухина предизвикват бързото развитие на инфекции и на различни усложнения, а ползвайки Invisalign алайнери, ние почти не променяме ежедневната си рутина. Почистването и на зъбите, и на Invisalign алайнерите се случва изключително лесно след тяхното сваляне, а единственото по-специфично правило, с което трябва да се съобразяваме, е това, че е необходимо след всяко хранене добре да почистваме зъбите си, преди да поставим Invisalign алайнерите обратно върху тях.

Кой може да използва невидимите Invisalign алайнери?

Invisalign алайнерите за изправяне на зъби могат да се използват от всекиго. Подходящи са тези специални прозрачни Invisalign алайнери дори за деца, стига при тях определени постоянни зъби вече да са пораснали. Подходящи са и за юноши, и за възрастни хора. При децата и тийнейджърите се препоръчва да се осъществява контрол от родителите относно това колко дълго носят децата им своите Invisalign алайнери, тъй като тези невидими шини се свалят лесно.

Всички хора, които мечтаят за красива и безупречна усмивка, могат да започнат лечение с незабележимите Invisalign алайнери за подреждане и изправяне на зъби. Няма противопоказания, но щом сме взели решение да се насочим към невидимите Invisalign алайнери за изправяне на зъби, задължително трябва да се консултираме с компетентен дентален специалист, който ще разгледа случая ни и ще ни посъветва относно най-добрите методи, чрез които да постигнем мечтаната усмивка.

Технология от бъдещето, достъпна тук и сега

В ерата на дигиталните технологии, не само визуализацията и изработката на алайнерите са дело на машини. Компанията Align Tech е разработила самообучаващ се изкуствен интелект, който постоянно анализира всички пациенти, за да може всяко следващо планирано лечение да е по-кратко и по-ефективно. Независимо, че в процеса вие виждате единствено лицето на вашия Invisalign® лекуващ дентален лекар, неговата работа е подкрепена от изкуствения интелект на Align Tech, както и от огромен екип от специалисти в няколко държави, посветени изцяло на задачата да ви осигурят перфектна усмивка.

В Deckoff Dental се стремим винаги да осигурим най-добрата услуга на нашите пациенти, затова предлагаме изключително алайнерите Invisalign® за ортодонтските ни случаи. Д-р Стоян Деков е сертифициран представител на марката. Освен в кабинета ни в София, Deckoff Dental приема в определени дни и в Ловеч. Свържете се с нас, за да ви покажем колко красива е усмивката ви.

Как протича лечението с Invisalign алайнери в Deckoff Dental?

Защо да изберете системата от Invisalign алайнери?