Младо момче, което знае как да почисти алайнрите си

Как и кога да чистя моите Invisalign алайнери

 

Системата на Invisalign® предлага иновативен начин на подредите зъбите си, без да се налага да изпитвате неудобствата на металните брекети.
По брекетите лесно се задържа храна, която трудно се почиства и металните части лесно нараняват лигавицата.
Алайнерите, от друга страна, задължително се свалят по време на хранене, което позволява да се почистват както те, така и зъбите.

Защо е важно да чистим шините си Invisalign

Препоръчания начин за почистване на алайнерите е с оригиналните почистващи кристали – Invisalign Cleaning Crystals. Те ще почистят вашите алайнери най-оптимално.
Как да използваме Invisalign Cleaning Crystals?

Изплакнете алайнера внимателно с хладка вода
Напълнете малка чашка с хладка вода, достатъчно, за да потопите алайнера в нея.
Разтворете пакет с Invisalign Cleaning Crystals в нея
Оставете алайнера за 15 минути
Извадете алайнера и го изплакнете отново с хладка вода.
Четкайте алайнера с мека четка за зъби, докато го почистете добре
Сега алайнерите са напълно почистени, и могат да се върнат в устата

Алтернативни методи за почистване на Invisalign

Съществуват различни алтернативни начини за почистване на алайнерите Invisalign, като всеки от тях има предимства и недостатъци

1. Почистване с четка за зъби

Може да използвате мека четка за зъби, но освен да почисти, тя може и да надраска алайнера, което да улесни задържането на плака и бактерии. Затова изчетквайте внимателно и никога не използвайте избелващи пасти за зъби за почистване, защото те са силно абразивни и лесно ще надраскат алайнерите

2. Води за уста

Много хора почистват алайнерите си с вода за уста. Тя ще убие бактериите, но не винаги ще почисти добре плаката, а някои води променят цвета на алайнерите.

3. Почистване с подръчни средства

Домашни силно разредени водни разтвори, с оцет, кислородна вода или белина, също могат да почистят алайнерите. Ултразвукови ванички ще подобрят резултата. Използвайте ги само на Ваша отговорност и задължително изпробвайте предварително върху някой от старите си алайнери.

4. Почистване с таблети за ортодонтски апарати

Някои наши пациенти съобщават за отлични резултати при почистването, използвайки таблети за ортодонтски апарати. Макар и да са разработени за почистване на шини за избелване и различни други приспособления, които прекарват дълго време в устната кухина, е добре да изпробвате ефекта върху някои от старите си алайнери. Могат да бъдат закупени от почти всяка аптека.
Ако желаете да научите повече за алайнерите и Invisalign, и да започнете лечение, може да се свържите с нас на нашия телефон