Invisalign усмихнати жени на шикозно парти. Те са уверени, защото удобните невидими алайнери Invisalign не възпрепятстват социалния им живот

По-подробно за алайнерите Invisalign®

Кой произвежда Инвизалайн?

Align Technology, Inc. е компанията, която разработва и произвежда ортодонтската система  Invisalign® . Първите алайнери са на пазара от края на 1998. От тогава с техните алайнери са променени над 10 милиона усмивки, като само за 2020 броят е 3 милиона!

 

Популярни ли са Invisalign®?

Достатъчно е да се каже, че това е марката, която е най-често използвана за терапия с прозрачни алайнери (ТПА) в САЩ и в целия свят(а може би и в България). Предлагат се в над 100 страни. 

Данните  за Америка към 2017  – над 60 000 хиляди дентални лекари, преглагащи Invisalign® като терапия, и над 200 000 произведени  алайнери на ден, което е 60% от ТПА!

Кои дентални лекари работят с алайнерите Invisalign®?

Align Technology, Inc. изисква всички дентални лекари, които предлагат Invisalign®, да бъдат сертифицирани и да преминат курс на обучение, преди да могат да лекуват със тяхната система с прозрачни алайнери. Системата е качествено нова като планиране и механизъм на  действие, и не е включена в задължителния курс нито в следването по дентална медицина, нито в последващата следдипломна квалификация. Алайнерите са модерен инструмент, който дават възможност зъболекаря да постигне желаната цел – нова усмивка на пациента. И затова е много вероятно, колеги, които се чувстват далеч по-комфортно със системите (брекети, снемаеми шини и тнт), с които работят ежедневно, да предложат и да настояват за лечение първо с тях. В нашата практика в София фокуса е само и единствено алйнерите Invisalign®.  За да можем да ви предложим точно оптималното решение, което сте потърсили. 

Каква е историята на снемаемите “брекети”?

Концепцията, на която се базира ефекта от прозрачните шини е сравнително стара – още от 40 години на 20 век. През 1945 Кеслинг предлага да се преместват зъбите със серии от позиционери, които могат да се използват, за да подредят зъбите на пациента. 

От тогава, снемаеми апарати с различен дизайн са ползвани от денталните лекари, но до скоро времето необходимо за планиране и изработка е правило продукта изключително скъп. Това е основната причина, концепцията на Кеслинг да не се наложи масово за дълъг период от време. 

Сега, след усилията на Align Technology, Inc., техните успехи в компютъризирането на процеса, въвеждането на изкуствен интелект, това доведе до улесняване процеса, което го прави и далеч по-достъпен като алтернатива и избор на лечение. 

Как прозрачните “шини” местят зъбите?

Близка снимка на Invisalign алайнери. Цената на лечението с тях варира според избрания план

Идеята е алайнерите да не пасват добре!

Когато сложите новите алайнери, ще забележите, че те не пасват добре! Може да чувствате напрежение,  дискомфорт и стягане или да е трудно е да ги  поставите.

Всъщност, те са направени така нарочно – формата на алайнерите е такава, каквато трябва да е позицията на зъбите ви след седмица!

Всеки алайнер отговаря само за една стъпка от вашето лечение 

Всички ваши Инвизалайн алайнери се произвеждат  и изпращат заедно. Всеки от тях е произведен спрямо индивидуална моментна “снимка” как трябва да са позиционирани вашите зъби, и е отговорен за една малка крачка към голямата цел. Затова е много важно да бъдат носени постоянно и в правилния ред, за да се стигне до желания резултат!

Всеки алайнер мести само някои зъби 

След като всеки алайнер мести само определени зъби, а не всичи, е нормално да не пасват добре на всички зъби. И точно това са зъбите, който ще бъдат изместени от алайнера. 

Това може да са само няколко зъба, а може да са почти всички – всичко зависи от лечебния план, и от стъпката, в която се намира 

“Непасването” е това, което мести зъба

Когато алайнера се носи, района, който не пасва добре е този, в който се оказва малък, но постоянен натиск. Този натиск всъщност мести зъба, докато алайнерите паснат перфектно. Тогава ще е време да се сменят. Това е и причината, поради която алайнерите не пасват добре, и предизвикват дискомфорт в първите няколко дни.

 

Макар системата да е още нова, за Invisalign може да се каже още много. Вероятно бихте искали да знаете колко време ще отнеме лечението, колко би била цената на вашите Инвизалайн алайнери, колко време трябва да ги носите, какви биха евентуалните плюсове и минуси, може да ни посетите в нашата практика в центъра на София.  Д-р Стоян Деков ще проведе безплатни прегледи за дентални алайнери в Ловеч и Монтана (В определени, предварително обявени дни).  Той с удоволствие ще ви обясни всичко, което искате да знаете за прозрачните дентални алайнери

Подходящи ли сте за Invisalign® алайнери?

Колко струва лечението с Invisalign® алайнери?

Защо да изберем Invisalign® алайнери?

 

Dr Stoyan Deckoff

Д-р Стоян Деков

Потърсете за лечения с алайнери, други ортодонтски консултации, холивудска усмивка, хирургични лечения (вадене на мъдреци и други), избелване, общи въпроси.