Дискретните американски алайнери за изправяне на зъби – близо до Вас

Алайнерите са почти невидими, и не загрозавят усмивката ви

Търсите ли ортодонтско лечение? Искате да промените вашата усмивка, или тази на вашето дете? Нека се запознаем с различните опции за лечение в детска, юношеска и зряла възраст. Най-често използваните апарати за корекции са: лингвални пластики,  

Скоби за зъби (апаратчета, пластинки)

Това са най-често използваните апарати в детска възраст, когато детето е все още в смесено съзъбие  – периодът, в който временните зъби се сменят с постоянни. Тъй като са използвани за изправяне на зъби от много дълго време, те са доста добре познати и в обществото, и сред специалистите. Сравнително евтината себестойност за изработка, както и относителната ефективност са причината цената на скобите за зъби да е доста по-достъпна и те да се използват от сравнително голям брой колеги. По-ниската цена е и основното предимство на скобите.

Лечението със скоби за зъби естествено има и своите недостатъци. Най-големият е, че те лягат по небцето на малкия пациент и това ги прави доста неудобни. Често в устата на детето се образуват афти, които правят носенето на скобите за зъби още по-неудобно. За да е ефективно лечението, са необходими сравнително чести посещения при лекаря по дентална медицина – на всеки седем, десет до четиринадесет дни. Освен допълнителните такси за всяко едно посещение,  това налага да промените ежедневието си за следващите няколко години. Скобите за зъби често се губят, което означава отново да заплатите изработката на нови скоби за зъби. И почти винаги леченията в смесено съзъбие налагат последващо лечение в юношеска възраст. Тук идва мястото на лечението с брекети.

Туинблок - класически, но не особено комфортен апарат за лечение. Алайнерите Invisalign са далеч по- удобни

Туинблок – класически, но не особено комфортен апарат за лечение. Алайнерите Invisalign са далеч по- удобни

Брекети 

Брекетите са класически апарати за изправяне на зъби.  Използват се от повече от сто години. Макар и да притежават своите лимити, са доста ефективни както в юношеска, така и в зряла възраст. Те са и най-честият избор на повечето специалисти за подреждане на зъби. Основната причина е, че голяма част от тях са натрупали рутина в използването им и познават системата. При лечение с брекети често се налага екстракция (изваждане) на зъби, за да се коригира захапката. Самите брекети са доста неудобни, дразнят лигавицата, предизвикват допълнителна болка при смяна на дъгите. Изключително затрудняват устната хигиена, което създава допълнителни предпоставки за развитието на кариес, неговите усложнения, които дори могат да доведат до загуба на зъби. Освен това, са изключително неестетични. Макар и да съществуват по-естетични алтернативи, като лингвалните и седефени брекети, те страдат от същите недостатъци, като класическите метални брекети. 

Брекетите са ефективен, но далеч по-неудобен и бавен метод от алайнерите на Invisalign

Брекетите са ефективен, но далеч по-неудобен и бавен метод от алайнерите на Invisalign

За да бъдат решени проблемите, които тези апарати притежават, през 1997 e основана компанията Align Tech, която пуска на пазара: 

Invisalign алайнери

Алайнерите са прозрачни шини за зъби. Първите пациенти са лекувани с Invisalign алайнери през 2000 година. Първите десет години са посветени на иновации и подобрения в системата за изправяне на зъби. След 2010 година броят пациенти започва да се увеличава, но истинският бум е след 2015 година. Основната причина за този ръст са свойствата на Invisalign алайнерите. Те са подходящи и за деца, и за юноши, и за възрастни. Те са много по-комфортни и пациенти, които са спрели лечението си със скобите за зъби или брекети, се чувстват много по-комфортно с алайнери. Те са естетични  и почти невидими. Те не задържат храна и се свалят при почистване на зъбите. Това прави почистването на зъбите много по-лесно, а риска от кариеси – далеч по-малък. Те са ефективни – с прозрачните шини за зъби Invisalign могат да се лекуват и най-тежките проблеми в захапката. Лечението се планира предварително – за пациента се плануват и изработват поредица от алайнери, които се сменят веднъж седмично без да се налага посещение в лекарския кабинет. Това налага далеч по-малко посещения в кабинета без да се прави какъвто и да е компромис с крайния резултат на пациента. Често контролите могат да бъдат на три-четири месеца. Затова лечението с алайнери е подходящо дори за пациенти, на които се налага да пътуват от друг град или дори чужбина. Ако се калкулира времето за лечение, времето и разходите за посещения, обикновено лечението с прозрачни шини за зъби е най-изгодно като цена/краен резултат. 

Алайнерите са най-бързият, удобен и естетичен метод за подреждане на зъби. С уникален резултат

Алайнерите са най-бързият, удобен и естетичен метод за подреждане на зъби. С уникален резултат

Защо да изберем лечение с Invisalign алайнери в Deckoff Dental в Ловеч?

Лечението с Invisalign алайнери е много по-предвидимо от всички други ортодонтски лечения, което намалява нуждата от контроли, а спешни посещения практически няма. Дори и да пътувате от друг град, ще спестите много повече време, отколкото с всяко друго лечение. Ловеч е изключително удобно позициониран, и на по-малко от час път от големите градове в Плевенска, Търновска и Габровска област. Д-р Стоян Деков е платинен Invisalign доктор, водещ специалист от София и е един от първите лекари, сертифицирани да работят с Invisalign в България. Той приема пациенти два дни месечно в Ловеч всеки месец.

Д-р Стоян Деков е платинен Invisalign лекар

 

Dr Stoyan Deckoff

Д-р Стоян Деков

Потърсете за лечения с алайнери, други ортодонтски консултации, холивудска усмивка, хирургични лечения (вадене на мъдреци и други), избелване, общи въпроси.

Обадете се, за да запазите час за вашата консултация за лечение с Invisalign алайнери. Най-удобният, бърз и естетичен метод, с който да подредите своите зъби или зъбите на вашето дете.