Момиче с дентални алайнери Invisalign за деца

Дентални алайнери Invisalign за деца

Дентални алайнери Invisalign за деца – възможно ли е 

Леченията с дентални алайнери все повече набират популярност, и милиони възрастни имат нови усмивки в резултат на лечение с алайнери Invisalign. Леченията с прозрачни шини са по-бързи,  по-удобни и по-естетични, и затова и все по-търсени. Лечението на деца като че ли все още закотвено в миналото – некомфортни, дебели пластинки от пластмаса  и телени куки. Наистина ли това е единствената възможност, или има решение с дентални алайнери Invisalign за деца

Всичко за денталните алайнери

Дентални алайнери Invisalign за деца – какво е  Invisalign First

Всъщност, от няколко години, системата Invisalign First предлага решение за деца със смесено съзъбие. Системата е разработена специално за тази възрастова група.  Обикновено това са деца от 6 до 10 годишна възраст, но годините за лечение с дентални алайнери Invisalign за деца може да варират, в зависимост от  наличните временни зъби. Изискванията са, да има поне 8 постоянни зъба и поне в 3 от 4те квадранта 2 от зъбите да са временни или непробили постоянни. Това са условията да се започне лечение с дентални алайнери Invisalign за деца.

Научете всичко  за лечението с Invisalign алайнери 

 Защо да започнем лечение рано с дентални алайнери Invisalign за деца

Ранното ортодонтско лечение е необходимо когато лекуващият лекар забележи ставни или зъбни проблеми в развитието на съзъбието на детето. Такива могат да бъдат малоклузия, тясна челюст (компресия), прортузия. Стартът на лечение в смесено съзъбие е така наречената Фаза I, която може да бъде проведена и с дентални алайнери Invisalign за деца.  Във Фаза  I се дава възможност да се коригират проблеми – например ретинирани зъби – които в по-късен етап ще отнемат повече време и средства.  Затова при някои деца е от изключителна важност да се започне лечението в ранен етап. 

Момче с дентални алайнери Invisalign за деца, със стикери по зъбите

Денталните алайнери Invisalign за деца могат да бъдат със шарени стикери – за да бъдат децките усмивки още по-големи

 Дентални алайнери Invisalign за деца – защо да ги изберем 

 Дентални алайнери от скоро са възможност за избор при лечение. Основният избор за лечение в ранно смесено съзъбие бяха така наречените апаратчета (също така нарични скоби или шини). Те са направени от дебела пластмаса, която е често е неудобна. А задържащите и активни елементи са направени от ортодонтска тел. Накратко, апаратчетата са некомфотни и неудобни, и не изглеждат добре, и това е основната разлика с денталните алайнери Invisalign за деца.

Липсата на удобство и притеснението на външния вид  са  основните причини, поради която децата често не носят, или дори “губят” своите апартчета. Не са една или две историите, когато след години  зад леглото на пациента са открити “загубените” апаратчета. Денталните алайнери Invisalign за деца са много по-удобни, леки и естетични. Резултатите са много по-предсказуеми, а и позволяват далеч по-добра хигиена. Алайнерите са далеч по-удобни, и пациентът се чувства мноого по-уверен поради естетичният им външен вид,  детето не търси причини да махне прозрачните шини от устата си и да ги “загуби”.  

А загубените и изхвърлени апаратчета трябва да бъдат направени и платени отново. Всичко това, заедно с още допълнитени визити в кабинета на лекуващият лекар, които са свързани с пътуване и чакане. И когато говорим за посещения при ортодонта, контролни посещения при лечение с Дентални алайнери Invisalign за деца е са много по-рядко. Не се налага  отделяте от времето си всяка седмица за да пътувате и да чакате за прием , както е при класическите лечения. Контролите при лечение с дентални алайнери Invisalign за деца са веднъж на два месеца, а цената за вторичен преглед е включена в първоначалното плащане. Така че ги  няма  и допълнителните такси за вторични прегледи, които вземат повечето ортодонти. Лечението с Дентални алайнери Invisalign за деца е комфорт не само за малкия ни пациент, но и за неговия родител. 

 

  Момче с дентални алайнери Invisalign за деца

Децата наиситна се забавляват, докато тече лечението

 Какво да очакваме от лечението с дентални алайнери Invisalign за деца  

Лечението с  дентални алайнери Invisalign за деца е така нареченото фаза I. Ще се решат основните проблеми в захапката на детето. Резултатите ще са много по-предвидими, и далеч което е по-важно, много  по-стабилни в дългосрочен план. 

Във Фаза I не се цели оптимално подреждане на всеки зъб, и не винаги го постига,  но се поставят основите на за една идеална усмивка. 

Накратко, фаза I подготвя пациента за следващата фаза, която започва след като изникнат всички постоянни зъби – фаза II.  Фаза II също ще бъде много по-кратка, комфортна и предвидима за вас и за вашето дете.  

Дентални алайнери Invisalign за деца – изберете и за вашето дете 

Момиче с дентални алайнери Invisalign за деца

Денталните алайнери Invisalign за деца са леки, удобни и безцветни

В заключение – ако търсите най-предсказуемото и комфортно лечение за вашите деца, ако търсите сигурност и  удобство за вас, изберете  денталните алайнери Invisalign за деца и Д-р Стоян Деков, Gold Invisalign provider. 

Разгледайте и страницата ни за изправяне на зъби

Дентални алайнери Invisalign за деца – възможно ли е

Дентални алайнери Invisalign за деца – какво е  Invisalign First

Защо да започнем лечение рано с дентални алайнери Invisalign за деца

 Дентални алайнери Invisalign за деца – защо да ги изберем

Какво да очакваме от лечението с дентални алайнери Invisalign за деца 

Дентални алайнери Invisalign за деца – изберете и за вашето дете

Dr Stoyan Deckoff

Д-р Стоян Деков

Потърсете за лечения с алайнери, други ортодонтски консултации, холивудска усмивка, хирургични лечения (вадене на мъдреци и други), избелване, общи въпроси.