Д-р Албена Божкова

д-р Албена Божкова

Биография

Медицински университет, София
Факултет по дентална медицина

изпратете e-mail : info@deckoff-dental.com
тел: +359897967200

Д-р Албена Божкова-Декова е съ-основател на фамилната дентална практика Deckoff Dental. Тя е човека, който основно ще преобрази усмивката Ви, за да получите визията, която искате. Още повече, тя е специалистът, който е отговорен за цялостна промяна по предварително изработен дигитален смайл дизайн – техника, която освен че гарантира подобрение на Вашата дъвкателна функция, се отличава с перфектна естетика и максимална предсказуемост.

Д-р Албена Божкова-Декова е наследствен зъболекар – повлияна е от своят дядо – д-р Ивайло Йосифов, който е бил главен лекар – специалист по лицево-челюстна хирургия. С него работи и в началото на професионалния си път, след като завършва И след края на формалното си обучение, тя посещава и продължава да усъвършенства знанията и уменията си в сферата на естетичната стоматология, имплантологията и притезирането. Чрез посещение на многобройни курсове и конгреси с международно признати лектори, тя въвежда в практиката си най-новите, най-предвидими и резултатни методи и терапии.

Протетичните възстановявания в денталната медицина са планирането и изработването на подвижни или неподвижни конструкции, които целят да възстановят липсващи или счупени зъби. Когато говорим за един или няколко, малко на брой зъби – обикновено това е рутинна работа, която се извършва във всеки един кабинет. Когато обаче броя на загубените зъби е значителен, или пък има цялостно засягане на всички зъби от състояния като абразия и ерозия, се налага цялостно и мултидисциплинарно планиране, и ортодонтско и хирургично комплексно лечение – подредба на зъби, вадене на мъдреци и поставяне на импланти.
За всички решения от самото начало, изработването на на дигитален проект, конструктивните решения и цялостната визия – това е работа, която планирате с един човек. Човек, със необходимите знания за функцията на дъвкателния апарат, със способността да си представи крайния резултат още преди да бъде започнат, и с умението и търпението да го изработи. В Deckoff Dental това е д-р Албена Божкова.

И ако искате да обърнете хода на времето, да върнете младежката си усмивка, или дори да я замените с още по-красива, то трябва се доверите на нейния професионализъм.

УМЕНИЯ

Естетична дентална медицина
0
Дизайн на усмивката
0
Корони и мостове
0
Импланти
0

ОБРАЗОВАНИЕ

2012

Завършва Медицински университет – София

2017

Съ-основава Деков Дентал

2021

Участие в дентален курс №100