Дентални Алайнери

Дентални Алайнери
Дентални Алайнери

Прозрачните дентални алайнери са система за изправяне на зъбите. Te са най-комфортният, а често и най-бързият метод за изправяне на зъби. Освен това са невидими.   Създадени са в зората на новия век от Align Tech – компанията, която разработи и наложи на пазара лечението с дентални алайнери Invisalign®.

Какво представляват алайнерите – това са почти  невидими, много удобни за носене шини. Те не загрозяват усмивката ти, дори и по време на лечението.

 

 

Дентални алайнери – предимства

Алайнерите имат няколко предимства пред класическите ортодонтски методи. За разлика от брекетите, те могат да бъдат свалени по време на хранене, което позволява много добра устна хигиена. По-добрата устна хигиена намалява от своя страна риска от кариес или пародонтални усложнения. 

Алайнерите са много по-удобни. Изработени по захапката на пациента, но са много тънки, плътно прилягат по зъбите и са много по-комфортни от другите методи. 

Лечението с алайнери обикновено трае по-кратко от класическите методи за коригиране на захапката 

Алайнери или брекети – прочетете тук.

Симпатична двойка се усмивка с новите си усмивки, резултат от дентални алайнери Invisalign

Симпатична двойка се усмивка с новите си усмивки, резултат от дентални алайнери Invisalign

Дентални алайнери – недостатъци 

Невидимите дентални алайнери дават удобството на пациента да ги свали в моментите, в които е наложително. Но е важно пациентът да ги носи поне 20 -22 часа всеки ден. Ако това често бъде забравяно, желаните резултати няма да бъдат постигнати. 

Как протича лечението с алайнери

Първо винаги се взема отпечатък от захапката. На базата на отпечатъка се изготвя лечебен план, в който е указано колко ще продължи лечението. Ако изберете някоя от големите компании производители на алайнери, като Invisalign®,  които напълно са дигитализирали процеса на производство, ще можете да видите и дигитална симулация на лечебния процес, преди още да започнете. След като се съгласите на лечението, се изработват и самите алайнери, получавате ги  и започвате да ги носите, очаквайки новата си усмивка

Кои алайнери да избера?

 

На пазара има много компании, които предлагат дентални алайнери. Но неслучайно Invisalign® (поне в България, а и не само) е синоним за алайнер, защото това е компанията, която не само създаде технологията, но непрекъснато я развива и е номер едно на пазара и сега, двадесет години по-късно. Към момента компанията е лидер на пазара, с вече над 10 милиона излекувани пациенти.
Д-р Стоян Деков е един от малкото сертифицирани да предлагат алайнерите на Invisalign® в нашата страна.

 

Ако искате да запазите безплатна консултация за алайнери, потърсете ни. Само сега цените започват от 2100 лв.
Deckoff Dental 
приема в определени дни и в Ловеч и Монтана, за повече информация, ни потърсете

© 2020, Align Technology, Inc. Invisalign is a registered trademark of Align Technology, Inc