Дентални импланти

Дентални импланти – за да решите дали да предприемете лечение с импланти, трябва да е ясно какво представляват те.

Денталните импланти връщат изгубеното самочувствие. Жена на средна възраст се усмихва уверено

Дентални импланти – върнете изгубеното си самочувствие и младежки вид

Защо се ползват вече толкова често в модерната дентална медицина?

Представляват най-общо казано, подобни на винтове титаниеви конуси, които се поставят в костта. Целта на лечението с импланти е да възстанови изгубените естествени зъби. Играе ролята на липсващия зъбен корен. След като се срасне с костта, може да носи зъбна корона, или част от зъбен мост. За да имате здрава, и естествено изглеждаща усмивка.

 

Колко време продължава поставянето на имплант

Традиционното лечение с импланти обикновено трае месеци. Имплантът преминава през процес, наречен остеоинтеграция. Необходимо е титанът напълно да “срасне” с костта, за оптимална стабилност и здравина. Обикновео, това продължава 6 до 7 месеца. След като имплантът се интегрира, започва следващият етап на лечение. Дали ще се постави корона, мост или протеза, зависи от конкретната ситуация и план на лечение. За зарастването на костта естествено е важно и качеството на импланта. Импланти, произведени при най-съвременни технологии и максимален контрол на качеството са гаранция за много висок успех на лечението. Затова, тук в Деков дентал, сме избрали немското качество на Bredent.

 

Какво е усещането от зъбен имплант?

Зъбните импланти са лечението, което осигурява чувство, най-близко до това на естествените зъби. След като бъдат поставени, грижата за тях е като за всички останали зъби. И те изглеждат напълно естествено. Няма да усещате топлото и студеното, и налягането по време на хранене

Лекар разглежда скенер на пациент на таблет и планира поставянето на дентални импланти

Поставянето на дентлани импланти винаги изисква планиране. Скенерът е задължителна част от лечебния процес

Защо да изберете зъбни импланти?

 

Имплантите имат много предимства за тези, които имат нужда да заместят липсващ един или няколко зъба. Ето някои от тях:

 

Имплантите се чувстват като естествени, здрави зъби.

 

След като импланта е поставен, и короната възстановена, вие ще чувствате все едно сте възвърнали старта си усмивка.Ще можете да се хранете.  миете зъбите си и да използвате конец както преди.

 

Имплантите са дългосрочно решение.

 

Мостовите  са предвидени да останат в устата около пет години и протезите които по протокол трябва да се сменят на две. Имплантите се очаква да ви служат до живот. Титанът е биосъвместим материал, и се интегрира напълно в костта. Просто трябва да имплантите поддържате според препоръките на вашия дентален лекар.

 

Спирате загубата на кост

 

С годините е нормално да губите част от костта си. Това за съжаление е физиологичен процес, който дори се ускорява на местата, където има загубен зъб. Обема на костта може да намале до 25% за 12 месеца, ако зъба не се замести. Приема се, че зъбния имплант забавя този процес значително.

Ползи за съседните зъби

Когато загубите зъб, съседните зъби се разместват. Тези, до мястото на загубения се накланят в тази посока. Това важи особено за дисталния ( задностоящия) Зъбът от противоположната челюст проратсва – става по-дълъг. Този процес отнема време, но ако го отлгате, неизбежно ще се случи, и за да се коригира, ще се изискват допълнително време и ресурси.

 

Намален риск от венечни проблеми

 

Загубата на зъби води до увеличен риск от възпаления на венеца, пародонтоза. Това е най-честата причина за загуба на зъби при възрастните хора.

 

Подобрена лицева естетика

 

Освен дъвкателна функция, зъбите придават и естествената форма и височина на лицето. Когато липсват зъби, бузите и устните хлътват в дефекта. Импланта ще възстанови не само зъба ви , но ще подмлади и лицето ви.

 

Подобрен говор

Зъбите са звукообразуващ орган. Загубата им може да доведе до нарушение в изговора. Корекцията на дефекта ще реши и този проблем

Д-р Божкова обяснява на пациент предстоящото лечение с дентални импланти

Лечението с дентални импланти изисква предварително планиране и добра комуникация между лекар и пациент

Подходящ ли съм за импланти

Имплантологичното лечение е сравнително ново, на фона на другите процедури в денталната медицина. Въпреки това, за няколкото деситилетия, откакто се практикува, имплантологията нележи огромен напредък. Към момента, 98% от имплантологичните лечения са успешни. Почти всеки, който има нужда, може да се възползва от тях. Необходимо е само панорамна рентгенова снимка, и по възможност 3D скенер на челюстта. Ние ще направим необходимата консултация, и ако имате желание, и лечение. Доверете се на нашите  специалисти  д-р Дачева и д-р Божкова.